LAJMI I FUNDIT: Merren masa të reja strikte në luftën kundër koronavirusit

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitija në një konferencë me gazetarë ka theksuar se mbrëmë siç jeni njoftuar edhe për 79 ratse të reja me koronavirus.

Ai tha se ditëve të fundit nuk janë respektuar sa duhet rekomandimet e IKSHP-së.Ai tha Ministria Shëndetësisë në bashkëpunim edhe me institucionet tjera, mori vendim që përfshin masa të reja për ta parandaluar koronavirusin.

640x74

Këto vendime do të hyjnë në fuqi nga data 15 prill.Ai tha se presim rritje të madhe të të infektuarve me koronavirus.Këto janë masat:

– Ndalohet qarkullimi i personave fizik nga shtëpitë e tyre, përvec rasteve me furnizim me mallra të domosdoshme dhe atë 1 orë e gjysë në ditë– Gjatë qarkullimit të personave fizik nuk lejohet të shoqërihen nga të tjerët, vetëm në rastet e personave me aftësi të kufizuar–

Ndalohet dalja e personave mbi moshën 65 vjeçare. Pos në raste të veçant.Ai tha se nga 15 prilli ndalohet qarkullimi i automjeteve, pos kur marrin leje të veçantë nga ATK.

Ministri Vitija ka përmendur edhe katogoritë që mund të lëvizin siç janë: policia, mjekët, transportuesit e mallrave, zjarrfikësit etj.Kushdo që nuk i respekton këto vendime pasohet dënimi. Personat fizik dënohen nga 1 mijë deri në 2 mijë euro, derisa personi juridik nga 3 mijë deri në 8 mijë euro.

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.