Hapet thirrja për aplikim për fermerët, 2020/21

Drejtoria e Bujqësisë e Komunës së Rahovecit, ka publikuar thirrjen për aplikim për  fermerët dhe ekonomitë bujqësorë për masat e zhvillimit rural 2020/21.

Drejtoria ka sqaruar se thirrja është hapur nga ministria e Bujqësisë, ndërkohë që afati i fundit për aplikim është 20 gusht, 2020.

640x74

Njoftimi i plotë:

THIRRJE PËR APLIKIM PËR FERMERËT DHE EKONOMITË BUJQËSORE TË KOMUNËS SË RAHOVECIT

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural – Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, ka shpallur thirrjen për aplikim për fermerët, agro-përpunuesit dhe bizneset rurale për këto masa të Programit të Zhvillimit Rural 2020/21.

MASA 101:

Investimet në asetet fizike në ekonomitë bujqësore:

 1. Sektori 101 – Pemë drufrutore
 2. Sektori 101.1 -Pemë arrore
 3. Sektori 101.2 – Serra

MASA 103:

Investimet në asetet fizike në përpunimin dhe tregtimin e prodhimeve bujqësore;

 1. Sektori 103.1- Përpunimi i qumështit
 2. Sektori 103.2- Përpunimi i mishit
 3. Sektori 103.3- Përpunimi i pemëve dhe perimeve
 4. Sektori 103.4- Prodhimi i verës

MASA 302:

Diversifikimi i fermave dhe zhvillimi i bizneseve

 1. Nën-masa 302.1 – Bletaria prodhimi promovimi i mjaltit
 2. Nën-masa 302.3 – Përpunimi i prodhimeve në fermë
 3. Nën-masa 302.4 – Zhvillimi i aktiviteteve artizanale
 4. Nën-masa 302.7 – Rritja e shpezëve për vezë dhe për mish.

Komuna e Rahovecit ka angazhuar kompani  konsulente për kompletim të dokumenteve dhe hartim të projekteve

Afati i fundit për dorëzim të aplikacioneve është

20.8.2020

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.