Qeveria merr masa të reja për COVID-19

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, në mbledhjen e Qevrisë ka propozuar disa masa të reja.

Ndër to janë edhe bartja e obligative e maskave.

640x74

Po ashtu Zemaj bëri të ditur se ndalohen tubimet publike mbi 50 persona në ditët në vijim.

Ministri i Shëndetësisë tha se këto masa janë ndërmarrë që të parandalohet përhapja e Covid-19.

Propozim-vendimi i Zemaj u miratua nga Qeveria e Kosovës.

“Duke pasur parasysh situatën epidemiologjike, numri i rasteve të reja që janë paraqitur në dy javët e fundit dhe përhapja e tyre, pas takimit të komunitetit në prani të kryeministrit i ka rekomanduar MSH të merren masa konkrete që dso të kërkoj që të shndërrohen në vendim qeveritar.

Me qëllim të parandalimit të infeksionit të Covid 19: Reduktimi i punonjësve në administratë, të mbyllën zyret në të gjitha institucionet ku ka raste pozivite.

Kontaktet duhet të vet izolohen për 14 ditë në vet izolim, kontaktet këshillohen pas 14 ditëve, të gjitha rastet pozivite dhe rastet pozitet do të kontrollohen nga mjekët.

Të respektohen më mënyre rigzoroze masat, distanca, dezinfektimi, inspektoratet të zbatojnë ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse, punëtorët shëndetësor të përdorin maskat, bartja e maskave të jetë obligative, të respektohet distanca prej 2 m, në hyrje të çdo institucioni të bartet maska, në transport të respektohet distanca dhe ajrosja e ajrit, bartja e maskave të obligueshme nga organet e rendit, ndalimi i vizitave të familjarëve në objektet shëndetësore, ndalohet grumbullimet për më shumë se 50 persona”, tha ai.

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.