DKA Rahovec puneson stafin e ri profesional ne shkollen e Muzikes Faik Sylka

Vjollca Vuciterna Drejtoresha e DKA –Rahovec , e perkrahu shume Shkollen e Muzikes Faik Sylka , duke shtuar kete vite te ri shkollor Stafin e ri profesional.

Eshte kenaqsi e madhe te bashkepunojm me Vjollca Vuciterna drejtoreshe e DKA –Rahovec ,thote Menaxheri I Shkolles se Muzikes FAIK SYLKA z.Naser Dula,ku nder te tjera u shpreh jam shume I lumtur per kete vite te ri shkollor , ku kemi shtuar numrin e punetoreve te ri professional ,ku jane hapur seksionet tjera si: Violine,Violonqelo dhe Flaute .
Tani Shkolla e Muzikes “Faik Sylka “I ka te hapur te gjitha drejtimet kryesore qe I kane te gjitha shkollat e muzikes ne Kosove dhe me gjere.
Nder te tjera z.Dula e ceku kete : Kur jam takuar ne shkurt te ketij viti me drejtoreshen e DKA Vjollca Vuciterna I kam paraqit kerkesen qe ka nevoja shkolla e muzikes per te shpallur konkurs per stafin e ri profesional duke hapur drejtimet te tjera te instrumenteve muzikore , ajo e ka perkrahur menjiher ket kerkese duke me thene qe kete vit ne muajin gusht do ti shpallim konkurs te regullt dhe kjo kerkes eshte perfunduar .
Shkolla e Muzikes ket vit ka pranuar 4 Mesimdhenes te regullt ,si dhe ka shpallur konkurs per vend pune per Drejtor te shkolles ,mirepo ky konkurs do te perseritet prap per nje kohe sepse nuk kishte shume kandidat te intersuar ,ku kishte aplikuar vetem Prof.Naser Dula .
Tani kjo shkolle ka te punesuar 8 Puntore Profesional te kualifikuar.

640x74

Shkolla e muzikes Faik Sylka poashtu perkrahet fuqishem edhe nga kryetari I komunes Dr.Idriz Vehapi I cili eshte perkujdesur nga fillimi I mandatit te tij ku kete shkolle e ka institucializuar si instuticion i pavarur ,dhe eshte duke munduar me shume vullnet qe te gjej nje donacion nga organizatat e huaja per te rregulluar nje objekt te ri shkollor me standarde Europiane ku shpresojm fuqishem se shpejti do te realizohet.
Shkolla e muzikes eshte duke u shfrytezuar perkohesisht nga themelimi I saj ne Objektin e qerdhes se femijeve TULIPANET te parku I qytetit Rahovec.

Shkolla e muzikes Faik Sylka nga themelimi I saj nga viti 2012 deri me tani ka korur suksese shume te medha ne punen edukativo arsimore ku I ka aftesuar shume nxenes, deshmohen shume koncertet te shkolles me rastin e festave te ndryshme ,kuse regullisht organizon koncertet vjetore .
Shkolla F.SYLKA ka orkestrin e saje dhe korin . Poashtu kjo shkolle ket vite numeron 124 nxenes te regullt.
Shkolla e muzikes ka perfituar edhe donacion nga donatorja Dorathea Frankhauser nga Zvicra shume instrumentet muzikore si :Violina,Violonqelo,Kitara,Klarinet,flauta ,Pianino etj.ku per kete merite te veqante ka menaxheri z.N.Dula
Nxenesit e kesaj shkolle kane mare pjese ne Garat Nderkombetare per Piano ,Kitare dhe Klarinet ku jane shperblyer me shume qmime ,si dhe jane organizuar kete vit edhe master class per piano per nxenes nga profesoret e fakultetit te muzikes.
Kjo shkolle bashkepunon me te gjitha shkollat e muzikes ne Kosove.Maedoni dhe Shqiperi.
Kete vite Menaxheri I kesaj shkolle Prof.Naser Dula ka organizuar per here te pare ne kuader te Shkolles se Muzikes Festivalin Nderkombetare te talenteve te rinje
DO RE MI –UNE DHE TI. Ne kete festival tre ditor kane mare pjese mbi 120 talente te rinje nga te gjitha shkollat e muzikes nga : Kosova,Maqedonia dhe Shqiperia, ku festivalin e hapi artisti I madh maestro Zhani Ciko I cili ishte mysafir special I ketij festivali I ftuar nga z.Naser Dula .
Ky festival do jet tradicional I cili do te perkrahet nga drejtorati per Kulture-Rahovec,ku shpresojme edicionin e II me radhe do te perkrahet edhe nga zyra e kryetarit te komunes ,nga MKRS ,nga Ambasada e Shqiperise si dhe shpresojm do kemi edhe partner te tjere te festivalit.
Festivali I talenteve te rinje DO RE MI eshte ne interest te madhe per komunen e Rahovecit , ku promovohen vlerat te mirefilleta kulturore ,ku ne kete rast do te perfitojne eksperienc te ri ne paraqtjen e tyre skenike nxenesit e shkolles se muzikes Faik Sylka si dhe gjithe pjesmaresit te tjere .
Kurse ne muajin Nentor te ketij viti dy nxenes te kesaj shkolles se muzikes do te marin pjese ne festivalin e muzikes klasike I cili eshte me karakter garues ku I jipet qmimi I artistit te madh PJETER GACI qe do te mabahet ne Shkoder.

img_4373

img_4374

img_4375

img_4376

img_4377

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.