Dhjetë komuna të Kosovës përfitojnë grant në vlerë 1.2 milion euro nga MAPL, por jo Rahoveci

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, sot së bashku me organizatën “Let’s Do It Kosova”, kanë ndarë grantin prej 1.2 milion euro për komunat fituese të aksionit “Ta pastrojmë Kosovën”, i cili kishte zgjatur tre muaj, transmeton Gazeta inFokus.

Përfitues të këtij granti kanë qenë dhjetë komuna të Kosovë ku me nga 150 mijë euro janë shpërblyer Ferizaj, Gjakova, Kamenica dhe Vushtrria, ndërsa me nga 100 mijë euro Drenasi, Gjilani, Prishtina, Obiliqi, Suhareka dhe Vitia.

640x74

Në konferencën përmbyllëse të fushatës “Ta Pastrojmë Kosovën”, u ndanë kontejner dhe shporta për komunat: Junik, Han Elezit, Podujevë, Istog, Skenderaj, Malishevë, Pejë, Rahovec, Lipjan, Shtime, Deçan, Prizren e Mitrovicë.

Gjatë kësaj ceremonie, ministri Matoshi tha se fushata “Ta pastrojmë Kosovën” ka qenë ndër fushatat më të suksesshme për pastrimin e mjedisit.

Ndryshe, gjatë kësaj fushate të pastrimit janë larguar mbi 900 deponi ilegale të mbeturinave.

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.