Profesorët nga Fakulteti i Bujqësisë, si dhe një grup studentash vizituan Komunën e Rahovecit

Spread the love

18360840_1669310909765100_1422987634_n

Profesorët nga Fakulteti i Bujqësisë, si dhe një grup studentash vizituan Komunën e Rahovecit për të parë me afër produktet e ndryshme që kultivohen ne Komunen e Rahovecit.

640x74

Ata jan pritur edhe nga studenti i Agroekonomis, Hasan Vuqiterna si dhe i Prodhimtaris Bimore Liridon Mustafa.
Profesori i Mbrojtjes së Bimëve ne Fakultetin e Bujqësisë Prof.Arben Mehmeti ka par nga afër shumicën e kulturave që tashmë jan ne fazën e produktivitetit, si dhe ka shkëmbyer përvojen e tij me disa fermer që i ka vizituar.

Një ndër fermerët qe ka vizituar ishte edhe Selami Haxhimustafa(Agro Sera LUSHI) i cili ne serrat e tij prej 0.20 ha kishte te kultivuar produkte te perimeve siq ishin: Domate, Spec si dhe Lakra.
Përvoja e fermerit Selami Haxhimustafes ka lënë përshtypje te mir, tek te gjith studenta qe ishin pjesëmares aty si dhe tek profesori Arben Mehmeti.

Pos tjerash Selami Haxhimustafa në komunën e Rahovecit cilësohet si një ndër fermerët më puntorë dhe produkte me ideale, ne të cilin mer pjes ne treg.\\Zëri i Bujkut\\

18361092_1669310873098437_1217653852_n

18387087_1669311033098421_1944842616_n

18360679_1669310879765103_205452747_n

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.