Festohet katër vjetori i themelimit të shkollës së muzikës “Faik Sylka”, në Rahovec

Pas punës së palodhshme të menaxherit të shkollë dhe po ashtu pedagogut të mirënjohur Naser Dula, shkolla “Faik Sylka”, ka marrë disa donacione, që i kanë ndihmuar në funksionalizimin e shkollës.

Më datë 21 janar u festua katër vjetori i themelimit dhe dita e shkollës së mesme të ulët të muzikës “Faik Sylka”, në Rahovec. Drejtoresha e DKA-së, prof.Vjollca Vuçiterna i uroj të gjithë nxënësve dhe stafin e shkollës, duke i dëshiruar shumë suksese, dhe u zotua se do ta përkrahin edhe në të ardhme këtë shkollë. Kurse, shkolla kishte përgatitur për këtë përvjetor një program të pasur artistik me nxënës të përgatitur nga kolektivi i kësaj shkolle. Mysafirë ishin disa nxënës në klarinetë dhe flaut nga shkolla e muzikës “Lorenc Antoni”, nga Prizren, ku prezent ishte edhe drejtori i sh.m. të muzikës në Prizren, prof. Vesel Krasniqi. Shkolla e muzikës “Faik Sylka”, si shkolla më e re e muzikës është themeluar me 5 janar të vitit 2012, ku iniciator I themelimit të saj ishe artisti I dalluar kosovar, kitaristi i mirënjohur prof. mr. Naser Dula. Komuna e Rahovecit e ka mirëpritur shumë ketë iniciative dhe e ka përkrahur maksimalisht këtë projekt, i cili ishte shumë i nevojshëm për fëmijët talentet të kësaj komune, e cila ishte shumë e prekur nga lufta.

Pas një viti pune të kësaj shkolle Ministria e Arsimit e Republikës së Kosovës e kompletoi me licencën këtë shkollë profesionale. Duhet theksuar se punëtorët e kësaj shkolle në fillim kanë punuar 6 muaj pa paga, duke kontribuar në baza vullnetare. Kurse, nga shtatori i vitit 2012 deri në mars të vitit 2014 janë financuar nga buxheti i komunës me kontrata të përkohshme. Me ardhjen e kryetarit te ri prof.dr. Idriz Vehapi, i cili i ka premtuar menaxherit të kësaj shkolle z. Naser Dula se nëse vjen në pushtet ai do ti rregullojë kolektivin e shkollës me konkurs të rregullt dhe këtë premtim ai e realizoi dhe në muajin prill të vitit 2014 e zyrtarizoi shkollën e muzikës duke i pranuar 5 punëtorë në konkurs të rregullt, ku tani ata marrin paga në kuadër buxhetit të Kosovës, nga MASHT-i.

Dhe më 2 dhjetor të vitit 2015 shkolla e muzikës emërtohet me emrin FAIK SYLKA, ku kryetari dr.Idriz Vehapi, së bashku me drejtoreshën e DKA-së, Vjollca Vuçiterna ia dorëzuan prof. Dulës vendimin e emërtimit të shkollës nga Ministria e Arsimit të Kosovës nënshkruar nga Ministri i Arsimit Prof.Dr. Arsim Bajrami. “Emri Faik Sylka është shumë i merituar. I ndjeri ishte pedagog i muzikës shumë vite me radhë që punoi nga viti 1974 deri vitin 1998 ku ka dhënë shumë kontribut të madh në arsim, në lëndën e Kulturës muzikore, duke e udhëheq mbi 20 vjet orkestër për fëmijë. Është ekzekutuar fatkeqësisht rëndë nga forcat paramilitare serbe më 20 korrik të vitit 1998, ku për fat të keq ende eshtrat e tij nuk janë gjetur nga ajo kohe kur është ekzekutuar”, tha për VIPSTAR, profesor Naser Dula. Dhe puna e prof Dulës nuk u la pa u vërejt nga kryetari Vehapi, për organizim të kësaj shkolle dhe ngritjen e cilësisë, kjo për shkak se Naser Dula për dy vjet e ka kompletuar në tërësi shkollën e muzikës “’Faik Sylka”, si institucion arsimor.

Shkolla ka marrë donacione të ndryshme:
Falë punës së palodhshme të menaxherit të shkollë dhe po ashtu pedagogut të mirënjohur Naser Dula, shkolla “Faik Sylka”, ka marrë disa donacione, që i kanë ndihmuar në funksionalizimin e shkollës. Kjo shkollë në nëntor të vitit 2015 ka fituar një donacion shumë të madh nga artistja Dorathea Frakhaser nga Baseli i Zvicrës, ku i ka dhuruar kësaj shkolle shumë instrumentet të ndryshme muzikore, si: Pianino, Violina, Violinçelo, Kitara, Flauta, Klarineta dhe disa instrumentet ritmike. Kjo ishte merita e menaxherit z. Dula, i cili ka gjetur mirëkuptim kontakti me këtë donatore nga Zvicra që i ka ndihmuar disa shkollave të muzikës në Kosovë. Po ashtu kjo donatore i ka afruar 4 bashkëpunëtore vullnetar, si pedagogë të muzikës në seksionin e Violinës, Violinçelos, Flautës dhe këndimit koral-dirigjenti, ku udhëhiqet nga artisti i dalluar Astrit Pallaska, i po ashtu është udhëheq edhe i korit të shkollës së muzikës në Rahovec.

Në shkollën e muzikës “Faik Sylka”, Rahovec janë të punësuar me konkurs të rregullt pesë profesorë, ku nga shatori i viti 2014 kanë marrë kontrata të përhershme të punës. Të punësuarit janë:
1. Prof.Naser Dula-Kitarë
2. Emir Mullavda-Piano
3. Fatmir Pista-Piano
4. Malbora Krajku-Klarinetë
5. Laureta Behluli-Piano
Kurse, nga viti i ri shkollor do të dërgohet kërkesa nga shkolla e muzikës në DKA për punësim edhe të 4 punëtorëve të rinj në këto seksione:
Violinë, Flaut, Violinçelo dhe Kitarë. Shkolla e muzikës gjithsej numëron rreth 100 nxënës ku në vitin e ri shkollor do të pranohen edhe 50 nxënës të rinj.

Shkruani koment:

Ju lutem shkruani koment.
Ju lutem shkruani emrin tuaj.